Nimber – På väg mot dig, var du än är.

Nimber är en gemenskaphetsbaserad leveranstjänst där du kan skicka vad som helst, när som helst, var som helst med pålitliga människor som ändå ska åt det hållet. Vi skapar världens mest bekväma, kostnadseffektiva, hållbara och vänliga ”leveranssamhälle”.

 

Vad är projektets uppdrag i en mening?

Att utnyttja oanvänd lastkapacitet på vägarna.

När och var startade projektet?

Allt började år 2012 på en skidresa här i Norge. En postbil hade kört av vägen och paket var utspridda överallt. Idén om Nimber kläcktes! Tänk om de bilar som ska åt samma håll som vissa paket kunde transportera dem till mottagarna? Då skulle vi bara behöva identifiera den outnyttjade lastkapaciteten i dessa bilar.

Därefter lanserade vi Nimber – en leveransplattform där man (med hjälp av lokalsamhället) använder ledigt utrymme i bilar som redan är ute och kör, pendlare och de som råkar befinna på vägen i närheten.

Nimber har vuxit och vi har nu blivit förstahandsvalet för över 100 000 företag, återförsäljare och privatpersoner när det gäller leveranser och transporter.

I mars 2020 lanserade Nimber en enkel och intuitiv affärslösning som ger företag fasta ledtider och ekonomisk förutsägbarhet genom att alla priser presenteras före beställning.

I vilka länder erbjuds tjänsten idag?

Idag erbjuder vi bara våra tjänster i Norge. Men vi vill inom kort expandera till de andra nordiska länderna och sedan till norra Europa.

Till vem riktar sig tjänsten? Vilka är era målgrupper?

Den ursprungliga Nimber -lösningen är avsedd för alla. Det löser ett behov på marknaden när det gäller att transportera större varor mellan privatpersoner och mindre företag. Affärslösningen fokuserar på små och mellanstora företag. Vi har specialiserat oss på varor som inte passar in i en traditionell terminalstruktur. Med det sagt har vi också ett erbjudande som ska uppfylla allas behov och förse små och mellanstora företag med transport av vanliga paket och varor. Man skulle kunna kalla affärslösningen för en ”one stop shop” för logistiska behov.